Haven Noord

Aan de entree van Spijkenisse, omsloten door het water van de Oude Maas, ligt een oud industriegebied. Maar niet lang meer. Als onderdeel van het ontwikkelperspectief ‘Nissewaard 2040’ heeft de gemeente Spijkenisse dit gebied namelijk omarmd als bijzondere woonlocatie.

De ‘rotte kies’ die het gebied nu nog is wordt straks een mooie kroon

Op deze kansrijke, circa 6 hectare grote locatie ontwikkelde Four-D samen met Jongerius Invest uit Houten een hoogwaardige woonwijk. Het gebied ligt zeer gunstig aan de A15 en is via de afslagen 16 en 17 prima bereikbaar. Via het nabij gelegen metrostation in Spijkenisse ligt de metropoolregio Rotterdam binnen handbereik. Spijkenisse anticipeert met dit project op de enorme groei die Rotterdam doormaakt.  

‘Jongerius Invest en Four-D voelen en vullen elkaar perfect aan. Jongerius is thuis in de gemeentelijke structuren van Spijkenisse en zij leren op hun beurt van onze kennis en ervaringen op het gebied van gebiedsontwikkeling.’ 

Toegevoegde waarde
Een groot deel van het oude havengebied heeft al een nieuw aanzien gekregen. De laatste overgebleven ruimte is het oude bedrijventerrein ‘Haven-Noord’. Hier komen circa 1.500 woningen en ontstaat 5.000 m2 commerciële ruimte. Samen met andere partijen opnderzochten we welke voorzieningen de grootste toegevoegde waarde bieden. 

Stedelijke allure
Haven-Noord wordt een gebied met stedelijke allure. Naast de landschappelijke kwaliteit aan de oevers van de Maas verschijnt hier hoogbouw van toparchitectuur. Het weidse uitzicht is slechts één van de aantrekkelijke factoren.  Op de begane grond komt een pocketpark waar bewoners ontspanning vinden. 

Four-D heeft aan de basis van de gebiedsontwikkeling gestaan, waarna de positie aan een derde is overgedragen ter verdere uitontwikkeling.