Samenwerking Hartje West bekrachtigd

Gisteren werd in het Huis van Roosendaal de samenwerking voor Hartje West bekrachtigd met het ondertekenen van de overeenkomst. Hartje West is een samenwerking tussen projectontwikkelaars BVR, Four-D, Woningcorporatie Alwel en de Gemeente Roosendaal. De afgelopen jaren is er veel gesproken over de Westrand.

De gemeente Roosendaal is in gesprek gegaan met bewoners, ondernemers en organisaties in de wijk. Samen wordt op dit moment gewerkt aan een gebiedsvisie. In de gebiedsvisie word gedacht aan duurzaamheid, infrastructuur, mobiliteit, bouwvolumes, energetische vraagstukken en nog veel meer aspecten. Dit is dan ook de basis van de toekomst. Wat houd dit in voor Hartje West Hartje West gaat met alle betrokken partijen werken aan de toekomst.

In de wijk word gedacht aan de wensen van bewoners. Niet alleen woningen worden gerealiseerd, maar samen met de architect gaan we aan de slag. Zo kan er een zorgcentrum worden gerealiseerd, hier kan ook een huisarts bijvoorbeeld huisvesten. Zo kan de zorg dichtbij huis plaatsvinden. Maar ook word het groen en de parkeerplaatsen aangepakt. Er komt een ontmoetingscentrum, supermarkten en alles komt eruit te zien als een geheel. BVR en Four-D kunnen hiermee samen iets prachtigs neerzetten in plaats van afzonderlijk aan de slag te gaan.” In het eerste kwartaal van 2024 worden deze plannen dan ook voorgelegd aan de Gemeenteraad.